Tussen nu en vijf jaar rijden er zeker zestig exemplaren voor de uitvinding over Nederlandse akkers, voorspellen de uitvinders zelf.
Volledig scherm
PREMIUM
Tussen nu en vijf jaar rijden er zeker zestig exemplaren voor de uitvinding over Nederlandse akkers, voorspellen de uitvinders zelf. © H2arvester

Winnen boeren straks de wereld met deze rijdende zonnevelden?

Veranderen boeren straks van stikstofellendeling in hofleveranciers van zonne-energie en waterstof? Dat zou best eens kunnen als straks de H2arvester, een rijdend zonneveld, over het land beweegt. Hightech op Hollandse akkers. 

  1. SV Urk deelt tik uit aan SC Genemuiden, DVS’33 stelt wederom teleur en HHC bijt zich stuk op Kozakken Boys

    SV Urk deelt tik uit aan SC Genemuiden, DVS’33 stelt wederom teleur en HHC bijt zich stuk op Kozakken Boys

    Bij hoge verwachtingen komt teleurstelling altijd snel om de hoek kijken. De kraker tussen SV Urk en SC Genemuiden stelde lang (een beetje) teleur, maar kwam volledig los na de 1-0 voor de thuisploeg. SV Urk hield stand en boekte een belangrijke overwinning. DVS’33 ging daarentegen opnieuw onderuit, terwijl HHC Hardenberg voor de tweede keer op rij punten liet liggen. Gescoord werd er vooral in Zwolle: Berkum en CSV’28 produceerden gezamenlijk negen treffers.
  2. VVOG bezorgt Berkum veel hoofdbrekens en vooral een pijnlijke middag, puntenverlies voor HHC en SC Genemuiden

    VVOG bezorgt Berkum veel hoofdbre­kens en vooral een pijnlijke middag, puntenver­lies voor HHC en SC Genemuiden

    Na de klinkende overwinning op Eemdijk en het knappe gelijkspel bij IJsselmeervogels werkte SC Genemuiden met veel vertrouwen toe naar het thuisduel met Rijnvogels. Sportclub leek lang op weg naar een volgend goed resultaat, maar moest in de slotfase een domper verwerken. HHC en SV Urk beleefden eveneens een teleurstellende middag. VVOG boekte tegen Berkum andermaal een grote zege, csv Apeldoorn en WHC waren eveneens op dreef en zijn met drie heerlijke punten aan het seizoen begonnen.